Politika privatnosti

Ova politika privatnosti se odnosi na sajtove trivago.rs, room5.trivago.de/ i company.trivago.rs.

1 Principi zaštite privatnosti podataka i korišćenje ličnih podataka

Mi, trivago N.V., jako smo zadovoljni što posećujete naš sajt, i želimo da vam pružimo neke informacije o prikupljanju, obradi i upotrebi ličnih podataka u toku korišćenja ovog sajta. Kompanija trivago N.V. prikuplja, obrađuje i koristi lične podatke isključivo u skladu sa ovom izjavom o privatnosti podataka i ovlašćenjima određenim zakonom. Ako su vam potrebne dodatne informacije ili imate pitanja o tome kako trivago vodi brigu o privatnosti podataka, kontaktirajte nas na: info@trivago.rs.

2 Šta su to lični podaci?

U Nemačkoj je značenje termina „lični podaci“ definisano Saveznom uredbom o zaštiti podataka (BGDS). Po ovoj Uredbi u lične podatke spadaju sve informacije koje se odnose na lične ili materijalne okolnosti pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. To uključuje informacije poput imena, adrese, telefonskog broja ili datuma rođenja.

3 Opšte informacije o privatnosti podataka

U toku korišćenja ovog sajta neće doći do prikupljanja, obrađivanja ili korišćenja ličnih podataka, osim ako nije drugačije navedeno u odeljcima koji slede.

3.1 Kontakt

Da biste nam poslali upite opšte prirode, kliknite na vezu „Kontaktirajte nas“. Za obradu ovih podataka prikupljamo vaše kontakt podatke (ime i emejl adresa). Ovi podaci, kao i svaka prepiska koja se razmenjuje, čuvaju se i koriste isključivo u svrhe zbog kojih ste ih dostavili te za poboljšanje naše usluge.

3.2 Informacije o vezi

Kada pristupite našem sajtu, primenjuje se standardna procedura prenosa određenih informacija, kao što su IP adresa, vrsta i verzija korišćenog veb pregledača i operativnog sistema, sajt sa kojeg ste došli i vreme posete našem sajtu. Po pravilu vršimo samo statističku analizu tih podataka kako bismo sprečili moguće greške i poboljšali svoje usluge. Ove informacije o vezi koristićemo samo ako je došlo do moguće zloupotrebe u vezi sa rezervacijama, pa na osnovu njih možemo lakše da identifikujemo odgovorno lice.

3.3 Zajednica

Ako odlučite da aktivno učestvujete u trivago Zajednici, na primer, tako što ćete otpremati fotografije ili pisati tekstove poput kritika i opisa, sami određujete koji će lični podaci biti vidljivi za trivago N.V. i sve posetioce platforme. Uvek možete da promenite ova podešavanja. Kompanija trivago neće otkriti vaše lične podatke, osim ako joj to prethodno niste to odobrili. Ako učestvujete u trivago Zajednici za sadržaj, potrebno je da navedete podatke o bankovnom računu da biste iskoristili zarađene milje. Ovi podaci su nam neophodni kako bismo vam na zahtev isplatiti prikupljene milje. S druge strane, možete da izaberete PayPal ili Skrill kao način plaćanja. Zahvaljujući lozinki kojom su zaštićeni trivago korisnički nalog i informacije na njemu, korisnik može samostalno da pristupi navedenim ličnim podacima. On može u svakom trenutku da uredi svoj korisnički profil.

3.4 Funkcija Hotel Manager

Hotelijeri mogu da upravljaju svojim hotelima pomoću funkcije Hotel Manager. Za korišćenje ove funkcije je potrebna registracija. Podaci će se koristiti isključivo radi sprovođenja obaveza po ugovoru sklopljenom između kompanije trivago i hotelijera. Ti podaci neće biti prosleđeni trećim stranama.

3.5 Emejl oglašavanje

Ako ste pristali da primate naš bilten, vaša emejl adresa će biti sačuvana i korišćena za lično emejl oglašavanje ponuda hotela sve dok ne otkažete prijem biltena. Za registraciju primenjujemo metod dvostrukog davanja saglasnosti. Drugim rečima, kada se registrujete za uslugu i navedete emejl adresu, primićete naš emejl koji će sadržati vezu na koju morate da kliknete da biste potvrdili registraciju. Vaša registracija i potvrda će biti evidentirane. Bilten se ne šalje sve dok se registracija ne završi. Ova procedura se primenjuje da bismo bili sigurni da samo vi možete da se registrujete preko određene emejl adrese za uslugu slanja biltena. Uvek možete da otkažete pretplatu. Za otkazivanje pretplate pošaljite emejl na adresu info@trivago.rs ili kliknite na odgovarajuću vezu na kraju svake emejl poruke.

3.6 Express Booking

U pojedinim slučajevima možete da rezervišete ponudu odgovarajućeg oglašavača direktno preko interfejsa datog sajta koristeći „trivago Express Booking“. U toku te procedure, trivago prikuplja određene podatke (poput imena, adrese i detalje o kreditnoj kartici) o svojim korisnicima u ime sajta za rezervaciju hotela koji je ugovorni partner korisnika. Kada trivago prikupi te podatke, prenosi ih na relevantne sajtove za rezervaciju hotela, tako da korisnik može efikasno da podnese svoju ponudu za rezervaciju hotela preko sajta trivago.

3.7 Prijave

Kada se prijavite za otvoreno radno mesto u kompaniji trivago, prikupljamo, obrađujemo i koristimo vaše lične podatke radi obrade prijave na mreži. Podaci iz vaše prijave na mreži šalju se direktno, putem šifrovane veze, odeljenju za ljudske resurse i podrazumevano se smatraju poverljivim. Koristeći relevantne tehničke i organizacione metode vodimo računa o tome da se sa ličnim podacima postupa na poverljiv način i u skladu sa zakonom.
Ako ste se prijavili za određeno radno mesto koje je već popunjeno, ili smatramo da jednako dobar ili bolji kandidat za neko drugo radno mesto, želeli bismo da prosledimo vašu prijavu unutar naše kompanije. Obavestite nas ako ne želite da to učinimo. Odmah po završetku procesa prijave, ili najviše 6 meseca nakon toga, izbrisaćemo vaše lične podatke, osim ako niste izričito odobrili da se čuvaju duži vremenski period.

4 Prenos podataka

Budući da je trivago pretraživač, on samo posreduje u rezervaciji hotelskih ponuda sa relevantnih sajtova. U skladu sa tim, rezervacija će biti izvršena na stranicama odgovarajućeg sajta za rezervaciju hotela. U svakom slučaju, sklapate ugovor sa relevantim sajtom za rezervaciju, a ne sa kompanijom trivago. Na tim sajtovima, treće strane direktno prikupljaju podatke. Stoga, pogledajte relevantnu izjavu o privatnosti podataka sajta za rezervaciju.
Vaši podaci mogu biti preneti nadležnim organima/sudovima u sledećim slučajevima:

5 Kolačići

Sajt trivago koristi kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke koje će se sačuvati na računaru korisnika prilikom njegove posete internet sajtu.
Koristimo takozvane „kolačiće sesija“ (session cookies) koji se u zavisnosti od podešavanja pregledača brišu kada ga zatvorite.
Takođe primenjujemo kolačiće koji se koriste po završetku sesije (trans-session cookies). Konkretno, ti kolačići se koriste da bi naša usluga bila efikasnija i jednostavnija za korišćenje. Te datoteke vam omogućavaju, recimo, da na stranici koju pregledate vidite informacije prilagođene vašim interesovanjima. Jedina svrha kolačića je da prilagode naše usluge željama korisnika i pruže najbolju moguću posetu našem sajtu.
Da biste sprečili korišćenje kolačića, nemojte dozvoliti njihovo korišćenje u pregledaču. Možete da promenite relevantna podešavanja u pregledaču.
Više informacija o korišćenju kolačića na sajtu potražite u Politici kolačića.

6 Društvene mreže

Na našem sajtu smo integrisali veze do različitih društvenih mreža (Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Xing, YouTube, Pinterest, Linkedin). Ako kliknete na odgovarajući simbol ili ime, preusmerićemo vas na sajt relevantne mreže.
Ako izaberete simbol „Podeliti“ i odgovarajuću društvenu mrežu, možete da postavite objavu (recimo, sa određenim rezultatom pretrage) na sajtu te mreže.
Ako izaberete vezu mreže ispod teksta „Pratite nas“, možete da sledite naše aktivnosti na platformi relevantne mreže.
Na sajtovima društvenih mreža se primenjuje politika privatnosti podataka i uslovi korišćenja relevantne usluge. Na tim sajtovima trivago N.V. ni na koji način ne utiče na prikupljanje, obrađivanje ili korišćenje podataka.

7 Facebook Connect

Omogućavamo vam da se registrujete i prijavite preko Facebook naloga. Ako se registrujete na takav način, Facebook će zatražiti vašu dozvolu za deljenje određenih informacija na Facebook nalogu sa kompanijom trivago. U te informacije mogu da spadaju ime, prezime i emejl adresa, i na osnovu njih možemo da proverimo vaš identitet i pol, lokaciju, vezu do Facebook profila, vremensku zonu, datum rođenja, sliku profila, vaše „lajkove“ i listu prijatelja.
Facebook prikuplja te informacije i pruža ih u skladu sa uslovima Facebook politike privatnosti. Da biste kontrolisali koje ćemo informacije primiti sa vašeg Facebook naloga, koristite podešavanja privatnosti na Facebook nalogu.
Ako se registrujete na sajtu trivago koristeći Facebook, doći će do automatskog povezivanja vašeg trivago i Facebook naloga, dok se informacije o vašim aktivnostima na sajtu trivago mogu podeliti sa mrežom Facebook, pa mogu biti objavljene na vremenskoj liniji i u feedu za vesti Facebook prijatelja.

8 Google+

Možete da se registrujete i prijavite koristeći Google+ nalog. Ako se registrujete na takav način, Google će zatražiti vašu dozvolu za deljenje određenih informacija na Google+ nalogu sa kompanijom trivago. U te informacije mogu da spadaju ime, prezime i emejl adresa, i na osnovu njih možemo da proverimo vaš identitet i pol, vezu do Google+ profila, sliku profila i listu prijatelja. Google prikuplja te informacije i pruža ih u skladu sa uslovima Google politike privatnosti.
Ako se registrujete na sajtu trivago koristeći Google+, informacije o vašim aktivnostima na sajtu trivago podrazumevano će postati vidljive svima u vašim Google+ krugovima i biće deljenje sa kompanijom Google u skladu sa Google uslovima korišćenja usluge i Google politikom privatnosti. Više informacija o tome kako da upravljate aktivnostima koje delite sa Google+ nalogom potražite na stranici podrške kompanije Google. Na stranici sa podešavanjima Google+ aplikacije možete da upravljate time ko će iz Google+ krugova videti vaše trivago aktivnosti.

9 Sigurnost

U cilju zaštite sačuvanih ličnih podataka od slučajne ili namerne manipulacije, gubitka ili uništenja, ili od neovlašćenog pristupa, trivago primenjuje tehničke i organizacione bezbednosne mere. Naše bezbednosne mere se neprekidno poboljšavaju u skladu sa tehnološkim napretkom.

10 Vaša prava

Ako nam uputite pisani zahtev, rado ćemo vam odgovoriti u skladu sa našim zakonskim obavezama i informisati vas o tome da li smo sačuvali vaše podatke i koje. Prema odredbama Savezne uredbe o zaštiti podataka (BGDS) u Nemačkoj, možete da zatražite ispravku, blokiranje i brisanje takvih podataka, osim ako ti zahtevi ne krše vremenska ograničenja za skladištenje koja su zakonski propisana.
Ako imate nedoumice u vezi sa svojim pravima, kontaktirajte nas na adresu:
trivago N.V.
Datenschutz / Data Privacy
Bennigsen-Platz 1
40474 Düsseldorf
Nemačka
info@trivago.de.
U slučaju da se izjave o privatnosti podataka na različitim jezicima razlikuju usled prevoda, nemačka verzija ima prednost.