Gračanica: smeštaji u blizini lokacije Dom kulture

  • Pronađi idealan hotel u okolini
  • Uporedi cene sa različitih sajtova
  • Rezerviši po sjajnoj ceni!
Učitavanje

Dom kulture - detalji

Dom kulture u Gračanici nalazi se pored magistralnog puta Priština-Gnjilane. Osnivač ove institucije je Skupština grada Priština. Dom kulture je nosilac kulturnih dešavanja u celoj enklavi centralnog dela Kosova i Metohije i okoline. U okviru Doma kulture nalazi se galerija u čijim se prostorijama održavaju izložbe i aukcije slika sa likovne kolonije "Gračanica" kao i ostala kulturna događanja.
U desnom krilu zgrade Doma kulture posluje i Narodna biblioteka Gračanice, koja je 2010. godine proslavila 145. godišnjicu postojanja.
Dom kulture sadrži salu kapaciteta do 1000 ljudi sa binom, gde se održavaju mnogobrojne kulturne manifestacije. Između ostalog, održavaju se pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerti poznatih estradnih izvođača, kao i kulturno umetnički programi i festivali sa ovog prostora. U levom krilu objekta, posluje lokalna radio stanica-Gračanica.
Ispred objekta nalazi se uređeni park sa klupama i spomenikom Janićiju Popoviću, poznatom književniku sa prostora Kosova i Metohije.

Kontakt

Manastirska ulica, 38205, Gračanica, Kosovo

Interesantna mesta - Gračanica

Više interesantnih mesta - Gračanica